Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Issues related to VMProtect
Hero1711
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2016 6:10 pm

Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Hero1711 » Sun Apr 23, 2017 8:38 pm

VMProtect Professional v3.1.0 Build 770
These seems to intermittently cause a problem where the protected program can not start at all (If I keep compiling via VMProtect, the output file will work sometimes). More interesting, even if the output file works on this machine, it may fail on another machine.

Simple program on C++ Builder XE8: https://puu.sh/vtVMO.rar
Included:
1. Project files and source code files.
2. VMP project file.
3. Original compiled exe file TestProject.exe
4. Failing VMP output file with both option enabled TestProject.vmp.both_Strip_Debug_Information_and_Strip_Relocations.exe
5. Failing VMP output file with Strip Debug Information option enabled TestProject.vmp.Strip_Debug_Information.exe
6. Failing VMP output file with Strip Relocations option enabled TestProject.vmp.Strip_Relocations.exe

Below is the error log on Windows 7 (no visible error on Windows 10, there are reports in Event Viewer though) of the included program:

Code: Select all

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   TestProject.vmp.exe
  Application Version:   1.0.0.0
  Application Timestamp:   58fd0e2f
  Fault Module Name:   StackHash_e8ad
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   00000000
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   778ab632
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   e8ad
  Additional Information 2:   e8adce1c2b9e7be834b4063ac3c53863
  Additional Information 3:   e8ad
  Additional Information 4:   e8adce1c2b9e7be834b4063ac3c53863

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


Below is the report in Event Viewer (Windows 10):

Code: Select all

Faulting application name: TestProject.vmp.exe, version: 1.0.0.0, time stamp: 0x58fd0e2f
Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x23af95cd
Faulting process id: 0xc1c
Faulting application start time: 0x01d2bc707c625c22
Faulting application path: C:\Users\<user>\Desktop\TestProject.vmp.exe
Faulting module path: unknown
Report Id: db3be48e-35be-45ce-a245-94d605e2b204
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Hero1711
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2016 6:10 pm

Re: Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Hero1711 » Sun Apr 23, 2017 9:38 pm

New v3.1.1.776 seems to fix this problem.

Admin
Site Admin
Posts: 1305
Joined: Mon Aug 21, 2006 8:19 pm
Location: Russia, E-burg
Contact:

Re: Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Admin » Mon Apr 24, 2017 4:07 am

Nice.

Hero1711
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2016 6:10 pm

Re: Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Hero1711 » Mon Apr 24, 2017 6:01 am

Admin wrote:Nice.


Actually it's still there, intermittently.
This is a failed output of the same program on post #1: https://puu.sh/vunpn.rar
TestProject.vmp.3.1.1.both_Strip_Debug_Information_and_Strip_Relocations.exe

I also tried to generate the output file via the VMProtect GUI. Still can be failed: https://puu.sh/vunyC.rar
TestProject.vmp.3.1.1.GUI.both_Strip_Debug_Information_and_Strip_Relocations.exe

Admin
Site Admin
Posts: 1305
Joined: Mon Aug 21, 2006 8:19 pm
Location: Russia, E-burg
Contact:

Re: Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Admin » Mon Apr 24, 2017 6:19 pm

Please check the fixed version (build 777)

Hero1711
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2016 6:10 pm

Re: Problems with Strip Debug Information and Strip Relocations

Postby Hero1711 » Tue Apr 25, 2017 6:21 am

Admin wrote:Please check the fixed version (build 777)


It seems to be stable with build 777. I tried to generate 100 outputs and none was failed.


Return to “Technical questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest