Hardware identifier feature - useless

Issues related to VMProtect
debugger
Posts: 1
Joined: Tue Sep 13, 2016 4:02 pm

Hardware identifier feature - useless

Postby debugger » Sun Oct 09, 2016 10:52 am

Hello,

I cannot use this feature in our commercial product.

1) Key do not work(wrong hw) just after installing HyperVisor client (Vmachine) on Windows 8.1 PRO and Windows 10 PRO- (probably CPU value)
(NOT inside vm, in parent OS where protected software is installed!)
2) It do not allow do reinstall OS on the same computer - shows wrong HW id, so practically also useless.

All software protector vendors offer flexibility regarding that, developer is able to choose which values should be checked for example: only CPU, or only Ethernet or all options.

vmpvmp
Posts: 16
Joined: Sat Jul 26, 2014 11:15 am

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vmpvmp » Sun Oct 23, 2016 10:41 am

Especially when it's not possible to send custom data and code own checking in relation to Web license manager:
http://vmpsoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=2814

I confirm after installing HyperV client and reboot Windows 10 serial state is wrong.
I agree that giving flexibility to developer is better than thinking for him what will be better and hardcode algo checking.
It should be fully configurable at SDK/DDK
Attachments
HW_Hyper.png
HW_Hyper.png (125.41 KiB) Viewed 2722 times

Admin
Site Admin
Posts: 1305
Joined: Mon Aug 21, 2006 8:19 pm
Location: Russia, E-burg
Contact:

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby Admin » Tue Oct 25, 2016 7:57 am

It seems that the installed HyperV changes CPU value in HWID.

vmpvmp
Posts: 16
Joined: Sat Jul 26, 2014 11:15 am

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vmpvmp » Sat Oct 29, 2016 11:11 am

Admin wrote:It seems that the installed HyperV changes CPU value in HWID.

Checked it and I can only acknowledge. CPU is changing.

There is needed swift, flexible system for checking cetrain values which will work with license manager.
Possibility to choose which values are send to web server or later checked could be solution and allow developer for more flexibility.

vmpvmp
Posts: 16
Joined: Sat Jul 26, 2014 11:15 am

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vmpvmp » Sun Jan 08, 2017 5:47 pm

Any updates so far which fix mentioned issues? E.g.

vanisher
Posts: 3
Joined: Sun Feb 19, 2017 5:18 pm

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vanisher » Sun Feb 19, 2017 6:01 pm

Hello guys,

I have same problem - checked on public demo version.
Developer should have option to make allow+1 change.
I can't find this option in SDK or in VMP GUI

Operating system change with format make key useless
(values passed while activation are different on system reinstall)
CPU+Ethernet in some cases could be enough.
With using online php Activation server developer should have possibility which and what values to check.
If you implement this feature I will be happy to buy Ultimate License.

Regards from Germany

Admin
Site Admin
Posts: 1305
Joined: Mon Aug 21, 2006 8:19 pm
Location: Russia, E-burg
Contact:

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby Admin » Mon Feb 20, 2017 10:18 am

VMProtect and WebLM already allow to change one "device" in HWID, so don't need any additional option for this.

vanisher
Posts: 3
Joined: Sun Feb 19, 2017 5:18 pm

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vanisher » Mon Feb 20, 2017 5:04 pm

Admin wrote:VMProtect and WebLM already allow to change one "device" in HWID, so don't need any additional option for this.



This is what I'm talking about, it shoud allow 1+1 or +custom number or (and) type.
Now it cause troubles after system reinstall since users usually do reformatting which cause HDD + SYS change
Other problem is CPU with Hyper-v

Everything is already explanied nonsense to repeat again the same.
Yes there is problem with current solution.
Thanks

Admin
Site Admin
Posts: 1305
Joined: Mon Aug 21, 2006 8:19 pm
Location: Russia, E-burg
Contact:

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby Admin » Tue Feb 21, 2017 4:52 am

This is what I'm talking about, it shoud allow 1+1 or +custom number or (and) type.

We are not going to change anything here, because it's useless.

vanisher
Posts: 3
Joined: Sun Feb 19, 2017 5:18 pm

Re: Hardware identifier feature - useless

Postby vanisher » Thu Feb 23, 2017 11:08 am

Either you have problem with English understanding or you aren't developer
Please show it to developer, it's obvious disadvantage/bug.
Looks like it's time wasting support.

скоко тебе лет?


Return to “Technical questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest